کاشت میکروچیپ برای طوطی سانان و سایر پرندگان زینتی
- توضیحات
- دسته: سایر مطالب طوطی سانان
- تاریخ ایجاد در پنج شنبه, 07 بهمن 1395 14:10
- آخرین به روز رسانی سه شنبه, 03 اسفند 1395 16:04
- منتشر شده در پنج شنبه, 07 بهمن 1395 14:10
- نوشته شده توسط امید شایگان
- بازدید: 5457
کاشت میکروچیپ (نسل جدید)
برای طوطی سانان
جهت کاشت میکروچیپ برای طوطی می توانید به فروشگاه منقارکج ها مراجعه کنید.
- زمانی را در نظر بگیرید که حیوان خانگی شما سرقت شده یا فرار کرده و شخص دیگری ادعای مالکیت آنرا می کند با در دست داشتن کارت اطلاعات میکروچیپی که زیر پوست پرنده شما قرار گرفته می توانید به سادگی مالکیت خود را به اثبات برسانید.
- پس از کاشت میکروچیپ توسط مرکز تحقیقات منقارکج ها یک فرم شامل اطلاعات مالک به iradata (بانک اطلاعات حیوانات) ارسال و پس از یک هفته کارت صادر شده به آدرس مالک حیوان که در فرم اعلام شده ارسال می گردد. در حفظ و نگهداری کارت شناسایی دریافتی دقت نمایید این کارت بمنزله شناسنامه و پاسپورت حیوان محسوب می شود.
روشنگری: این قطعه زیر پوست پرنده در ناحیه ای که هرگز پرنده متوجه ورود بودن آن نمی شود قرار می گیرد.
مشاهده نمونه فرم پر شده توسط مالک پرنده که به بانک اطلاعات حیوانات ارسال می گردد جهت صدور کارت
اطلاعات بیشتر:
روشهای سنتی و قدیمی جهت شناسایی جانداران شامل پلاكهای الصاقی حلقه پا ، خالكوبی و علامت گذاری بوده كه این روشها دارای معایب بسیار زیادی بوده و در سیستم های مدیریتی و نظارتی اختلالاتی را ایجاد می نمایند. حال با توجه به پیشرفت علوم در جهان، سیستم های نوین جایگزین روشهای قدیمی گردیده و راندمان و بهره وری نیز بهمان میزان توسعه می یابد.
در دو دهه اخیر تكنولوژی میكروچیپ تحول و تغییر عظیمی را در سیستم های شناسایی ایجاد نموده و بعنوان یك اساس شناسایی مكانیزه در جهان مطرح شده است. این تكنولوژی بر اساس شناسایی توسط امواج رادیویی استوار بوده و بدون نظارت و تفسیرهای نظری و شخصی انجام می پذیرد. میكروچیپ تنها روش شناسایی دائمی و مطمئن جانداران بوده كه می تواند در كوتاه ترین زمان، جمعیت كثیری از جانداران را مورد شناسایی قرار دهد.
این سیستم شامل سه بخش مهم: میكروچیپ، دستگاه بازخوان و بانك اطلاعاتی می باشد. میكروچیپ به عنوان اصلی ترین جزء به اندازه یك دانه برنج بوده كه عاری از هر گونه منبع الكتریكی می باشد. میكروچیپ در زیر پوست جاندار كاشته می شود بطوریكه این عمل كاشت نظیر واكسیناسیون بوده و بسیار ساده و بدون درد انجام می پذیرد. هر میكروچیپ دارای یك كد اختصاصی بوده كه در زمان ساخت توسط اشعه لیزر طراحی می گردد. این كدها غیر قابل تغییر و یا جایگزینی بوده و در تمام مراحل حیات جاندار به عنوان عامل دقیق شناسایی استفاده می شود. میكروچیپ در داخل محفظه شیشه ای كه قابلیت تطابق با بافت زنده موجود را دارد قرار می گیرد این محفظه از ایجاد واكنش های ایمنی جاندار جلوگیری می نماید لذا میكروچیپ تا انتهای عمر جاندار در بدن بدون هیچ گونه عارضه ای باقی می ماند. دستگاه بازخوان، میكروچیپ را توسط امواج رادیویی فعال نموده و امواج برگشتی به دستگاه، كد اختصاصی میكروچیپ را تعیین می نماید. انواع دستگاههای بازخوان ثابت و قابل حمل در دسترس می باشد. كد اختصاصی میكروچیپ وارد سیستم بانك اطلاعاتی گردیده و اطلاعات جاندار از بدو تولد تا انتهای عمر آن نگهداری و ذخیره و پردازش می شود.
در سال ١٩٩٦ میلادی سازمان غذا و داروی ایالت متحده آمریكا- FDA تائیديه استفاده از میكروچیپ قابل تزریق را در جانداران صادر كرده و در همان سال نیز سازمان USDA استاندارد اختصاصی محل كاشت میكروچیپ در هر جاندار را تعیین نمود. در سال ٢٠٠١ میلادی نیز كمیته بین المللی ثبت حیوانات پس از آزمایشات اختصاصی، تائیدیه قانونی استفاده از این سیستم را اعلام نمودند. همچنین میكروچیپ ها تحت استاندارد های جهانی ٩٠٠١ ISO طراحی و ساخته می شوند. در ایران نیز در سال ١٣٨٢ سازمان دامپزشكی كشور پس از بررسی و مطالعه این تكنولوژی، بر اساس طرح جامع آقای دكتر جلیل زاده، تائیدیه علمی و فنی را اعلام نمود.
در حال حاضر این سیستم به طور وسیعی در كشورهای مختلف جهان نظیر آمریكای شمالی، آمریكای جنوبی، اروپا، آسیا، استرالیا، اقیانوسیه، آفریقا و خاور میانه استفاده می شود. این روش در كلیه جانداران اعم از بزرگ و كوچك نظیر اسب، گاو، گوسفند، طیور، آبزیان، حیوانات آزمایشگاهی، حیوانات خانگی، پرندگان زینتی و طوطیان ,حیوانات باغ وحش و بالاخره طبیعت وحش كاربرد دارد.
Midi-Chip
ID-162 VB/1.4 ISO FDX-B
ساخت شرکت Trovan از کشور آلمان